Gümüşhane

Fizibilite Çalışması Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fizibilite Çalışması Başladı
Abone ol
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’na Ulaşım Sağlayacak Yol İçin Somut Adımlar Atıldı

Gümüşhane Valilik toplantı salonunda 2023 yılının 4.koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısında bölge müdürleri kurumalarının kentte gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ın sunumu sonrası söz alan Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Gümüşhane- Bayburt Havalimanın yol sorununu sordu. Müdür Aşık, Başkan Kesler’in sorusu üzerine müjdeli haberi verdi.

‘NET BİR CEVAP ALMAK İSTİYORUZ’

Müdür Aşık’ın sunumu sonrasında söz alan Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler,  Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nın bölgeye hitap eden bir proje olduğunu altını çizerek, “Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nda çalışmalar devam ediyor. Sayın valimiz Alper Tanrısever’in ilçemizi ziyaret ettiğinde yapılan çalışmaları yerinde incelemiştik. Yapılan devasa projeye ulaşım sağlamak için beklenilen seviyede bir yol ağı yok. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son Gümüşhane ziyaretinde bu konuyu kendisine açma şansımız oldu. Konuyla ilgilenilmesi için bakan beye talimat verdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bakanımız Kale köyü üzerinde gelen yolun mümkün olmayacağını, mevcut yol üzerinden ulaşım sağlanmasıyla ilgili konu gündeme gelmişti.  Yol sadece ulaşım ağı için değil, ilçemizdeki nüfusu korumak için de çok önemlidir.  Her toplantıda havalimanının yol sorununu dile getiriyorum. Maalesef içimizi rahatlatan bir cevap alamıyorum.  Havalimanına ulaşım sağlayan yol bizim için, bölgemiz için bu dev projenin anlamına anlam katmak için çok önemlidir. Mevcut yol üzerinde bir tünel projemiz vardı. Konuyla ilgili sizlerden net bir cevap almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK’

Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ise, Başkan Kesler’nin sorusu üzerine, Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’na alternatif olarak Kale yolu üzerinden bakanın bilgi verdiğini belirterek, “Mevcut yol olan yani Köse Dağı’n üzerinden Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’na ulaşım için bağlantı sağlanacak.  Bölgenin mevcut iklim şartlarını ve bu şartların zorluk derecesini biliyoruz. Mevcut yol üzerinde yapılması planlanan tünel çalışması için fizibilite çalışmalarına başladık. Fizibilite çalışmalarının ardından, elde edilecek sonuçlar değerlendirilecek. Bu konuyu yakından takip ediyoruz. 3 km’lik mesafe olarak planlanan tünelin yolunu çok iyi biliyoruz. Konuyla yakından ilgilendiğimizi bilmenizi isterim” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zigana'da “Dünya Yıldızı” Tespit EdildiÖnceki Haber

Zigana'da “Dünya Yıldızı” Tespit Edildi

‘Yeteneklerinin Farkında Olmaları Gerekiyor’Sonraki Haber

‘Yeteneklerinin Farkında Olmaları Gereki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar